Tuesday 22 October 2013

Üdvözlünk Téged!




Kerülj beljebb!

Üdvözlünk Téged! Az újonnan indult blogunk első bejegyzését olvasod. Ezt a blogot azért hoztuk létre, mert szeretnénk, ha lenne egy közösségi hely nőknek, ahol erről az új alternatíváról és a termékcsaládunkról mindent meg tudjunk beszélni. 
Hogy egy kicsit más perspektívából lássuk a dolgokat.









Kik vagyunk mi? 

A termékeket két designer lány és egy nagyon kedves és ügyes varrónő készíti. Mi ketten az egyetemi éveink alatt ismerkedtünk össze, mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végeztünk, vizuális kommunikáció tervezőgrafikán, textiltervezőként és a vizuális környezet-kultúra, tanár szakán. Engem Móninak hívnak és én írom a blogot, szervezem a csomagok kézhez vételét és a grafikai elemeket is én terveztem. Designer társam, Judit segített minden egyes szakmai részletet kidolgozni. Nagyfokú szakmai tudása nagyon fontos volt számomra és sosem lehetek elég hálás neki, hogy megmutatta a textilek ezernyi arcát. Neki köszönhetem, hogy az ötletemből kézzel fogható termék lett és hogy a sok prototípus időre elkészült. Jelenleg Gabriella varrja a párnácskákat a gyönyörű műhelyében. Ő egy közeli, kedves barátom aki már 25 éve a varrónői pályán van.





Mire jó ez a blog?

Ezt a blogot egy személyes hangvételű helyszínnek szánjuk, ahol minden kérdésre választ kaphattok, minden észrevételnek örülünk. Amolyan információ és tapasztalat csere-bere helyszínt szeretnék létrehozni itt.
Miután célunk a jövőben is megtartani ezt a személyes hangvételt, úgy döntöttünk, hogy tegeződni fogunk Veletek, remélem senki sem fogja ezt sértésnek venni. Előre is köszönjük.

A blogra érdemes lesz odafigyelnie azoknak, akik termékeinket választják, vagy még csak szemeznek ezzel az új lehetőséggel, mert napról napra meglepő és hasznos praktikákat, tapasztalatokat, friss híreket, videókat, képeket és még sok minden mást töltünk fel és osztunk meg Veletek.






Miről is van szó? 

A menstruációról! Nem szükséges, hogy ez a havonta ismétlődő esemény kellemetlen, sőt fájdalmas legyen. Vegyük nagyanyáink módszerét és fűszerezzük meg egy csipetnyi designnal! Legyél akár tinédzser, akár idősebb, mi azon dolgozunk, hogy megváltoztassuk a te és környezeted életét, pozitív írányba.
Mindenek előtt szeretnénk leszögezni, hogy nem vagyunk orvosok és nem is szeretnénk ennyire mély fejtegetésbe belemenni, amit leírunk, azok mások és legfőképpen saját tapasztalataink, valós adatok.
Célunk, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, ahol mi nők beszélgethetünk. Őszintén.






 Mi ez a termékcsalád? 

Akárhogyan is nézzük, az eldobható betétek és tamponok egészségtelenek és szennyezik a környezetet.
Egy nő életében nagyjából 10 000 tampont és betétet dob ki, amiknek a nagy hányada le sem bomlik vagy nagyjából 500 év kell hozzá, hiszen műanyagból is van, nem is beszélve arról, hogy a tamponokat és betéteket klórozással fehérítik, és a zseléről, ami kőolaj-származék, jobb esetben a búzában található keményítőből állítják elő. Sajnos nem minden országban írják rá az eldobható betétekre, tamponokra, hogy valójában miből is készítik őket, így például hazánkban sem kötelező. Mindenképpen rosszat tesz a szervezetünknek, mert a zselékristályok által „bezárt” folyadékban nagy eséllyel fordulhatnak elő és szaporodhatnak tovább a baktériumok, nem is beszélve az emiatt eléggé kellemetlen szagokról, és ezek a betétek még csak nem is kényelmesek!
A mi termékcsaládunkban minden bőrt érő felület 100% pamutból, lenvászonból és bambuszból készül; amik egytől egyig nagyon puha, kényelmes és lélegző anyagok. Viselése közben alig észrevehető, hiszen fehérnemünkkel azonos textíliából készülnek többféle méretben és vastagságban. Nem is beszélve a rendszeresen frissülő menő és nőies mintáinkról!
Imádni fogjátok őket!






Beszéljünk kicsit a lelki és kényelmi okokról 

Itt az ideje kimondani. A nők nagyobb hányada kényelmetlennek találja a beragasztható, nem lélegző, össze-vissza gyűrődő betéteket, amik gyakran emiatt át is áznak, így a funkciójukat sem látják el megfelelően. Rengeteg közeli ismerősünktől hallottunk olyan panaszokat, hogy gyakran irritálja is a betétek felülete bőrüket, pír, kiütések keletkeznek és kellemetlen lesz annak viselése.
Tamponra sokan esküsznek, de az sem biztosít nagyobb kényelmet. A hüvely falát sokszor szárítja és el is szoríthatja, ami az izmoknak sem kedvez, ráadásul néha kiszámíthatatlan, hogy meddig "bírja" és emiatt szintén elő szokott fordulni, hogy átázik, így a funkcióját szintén nem tölti be megbízhatóan.

Mi még nem hallottunk olyan hölgyekről, akik kifejezetten várták volna a ciklusukat, és, hogy alig várják, hogy használhassák az eldobható betétjeiket, tamponjaikat. Ez természetes, hiszen valamennyi eldobható termék kényelmetlen, drága, irritatív és körülményes a használata.
Ennek nem kellene így lennie!
A mi designpárnácskáinkal a menstruáció nem kellemetlen, sőt, ha szeretnénk, akár minden nap más-más mintát viselhetünk! Napról napra a fehérneműinkhez választhatunk színeket, mintákat. Nem egy a kísérletben részt vett lány mesélte, hogy kifejezetten szerette reggelente összepárosítani a fehérneműjét a párnácskák színeivel és így vidáman indult a napja.
Miután 100%-ban természetes anyagok érintkeznek a bőrfelülettel, nincs többé irritáló érzés, az anyag lélegzik, így a folyadék sem kristályok formájában lesz jelen, hanem felszívódik a textilrétegek közt és megszárad, így a baciknak sem engedünk teret. Nincs többé össze-vissza ragadó betét! A mi pihe-puha párnácskáinkat szárnyakkal egyszerűen patenttal rögzítjük a fehérnemű alá úgy, hogy a nedvszívó réteg kerül felülre és alulról pedig a vízzáró réteg megóv minket mindenféle szivárgástól.
Miután 100%-ig természetes pamuttal, lenvászonnal és bambuszrostból készült anyagokkal dolgozunk sokkal több folyadékot képes egy-egy párnácska magában tartani. 
A textil a papírnál többszörösen hatékonyabban szívja fel a folyadékot, így nem vagyunk kitéve annak sem, hogy néhány óránként cserélgetni kellene a párnácskákat még az erősebb napokon sem.
A nagy nedvszívóhatás miatt párnácskáinkat vékonyabbra tudtuk tervezni, mint a legtöbb műanyag, eldobható betét, tehát viselése sok esetben szinte olyan, mintha nem is hordanánk semmit.
A vízzáró réteget egy olyan speciális anyagból varrtuk, ami miatt lehetetlen az átázás veszélye, de ez az anyag is lélegzik!
Amennyiben nem otthon vagyunk és szeretnénk betétet cserélni, a használt párnácskát egy speciális vízhatlan táskába (ú.n. "Wet Bag-be") helyezhetjük úgy, hogy előtte a használt párna vízzáró rétegével kifelé, a patent segítségével egy batyut formázva összepatentoljuk. Így a használt designpárna mégbiztonságosabban szállítható.  







Rólunk mondták

Sok nő, aki már áttért a természetes, újra használható betétek használatára és nincs kitéve többé a méreganyagoknak mesélte, hogy ciklusa, amennyiben erős volt, visszaállt a természetes mennyiségűre és 1-2 nappal rövidebb is lett. Sok nő tapasztalta azt is, hogy a menstruáció alatti görcsei nagyban lecsökkentek. (Ezt személyesen is tapasztaltuk, miszerint a használat 4. hónapja után 1-3 napról csupán 10-15 percre (!!) csökkent a hasgörcs és fájdalom majd a legközelebbi hónapban már görcs nem is jelentkezett.)
Mi még nem tudunk olyan kutatásról, ahol hivatalosan mérhető a természetes betétek és ezek a tapasztalatok közötti összefüggés aránya, de külföldön is sok blogbejegyés, vlogok ezrei láthatóak, ahol a felhasználó hölgyek mind-mind ezzel hozzák összefüggésbe javulásukat.






Mennyit spórolhatunk ezekkel az új termékekkel?

Két szóval összefoglalva: Nagyon sokat!
Első látásra talán kicsit borsosnak tűnhetnek az árak, de ne felejtsük el azt sem, hogy egy-egy termékünk átlagosan 5 évig jó. Láttunk egy videó bejegyzést nem régen, ahol egy amerikai hölgy megmutatta az egyik párnácskáját, ami kifogástalan állapotban volt, úgy nézett ki, mintha még sosem használta volna és elmesélte, hogy már 10 éve használja. Tehát ha szert teszünk egy párnácskára (ami még így is az USÁ-ban kapható termékek árainak a töredékébe kerül a postaköltségen kívül!), legalább 5 évig nem kell azt lecserélnünk!
Gondoljunk bele abba, hogy egy ciklust (persze mindenki különböző, de) általában 5-16 párnácskával végig lehet csinálni, ha közben nem szeretnénk őket kimosni. Természetesen 2-3 darabbal is megoldható, hiszen ha este kimossuk, reggelre már friss, száraz a textilünk, így újra használható. Ehhez képest tegye mindenki a szívére a kezét és számoljon utána, hogy ki mennyit költ havonta az eldobható betétekre, tamponokra? Mi utána számoltunk és az jött ki nekünk, hogy ez az ár egy év alatt meg is térül. Szépen apránként is gyarapíthatjuk a designpárnácska gyűjteményünket, mindig egyet-egyet megvásárolva kitapasztalhatjuk, hogy melyik méret és mely vastagság ideális számunkra. Tehetjük mindezt úgy, hogy közben szebbnél szebb minták között válogathatunk! Soha többé nem kell az éjszaka közepén lefutnunk az éjjelnappaliba eldobható betétért vagy tamponért, soha többé nem kell a nyilvános WC-kben lévő piszkos szemetesekhez hozzáérnünk amikor betétet cserélünk és a sort folytathatnánk még nagyon sokáig.



Minták és méretek

Ezeket a termékeket több év ötletelés és több hónap kemény munka, kutatás és tesztelés előzte meg. Olyan termékcsaládot hoztunk létre, ahol mi nők minden méretben és vastagságban megtaláljuk a számunka legkényelmesebbet.

Az alapötletet nagyjából 3-4 évvel ezelőttről származik, amikor az én 90 éves nagymamám elmesélte, hogy a háború alatt hogyan és miből varrták a nők maguknak ezeket a betéteket. 100%-ig természetes anyagokból készültek már akkor is és egy kellemes női programnak számított, amikor a nők, a kis zala megyei falu asszonyai összegyűltek és együtt elkészítették ezeket a párnácskákat.
Annyira szöget ütött a fejembe ez a módszer, hogy elkezdtem interneten, külföldi fórumokon utánanézni, hogy létezik-e ilyen mostanság is. Meglepetésemre szinte csak pozitív véleményekre, visszajelzésekre találtam, ami viszont szembeötlő volt az az, hogy ez Magyarországon még nem terjedt el.
Egészen mostanáig.

A mintapéldányok levarrása után a lelkes tesztelők véleményére odafigyelve hat különböző méretet
fejlesztettünk ki:

Kisméret: Afrodité
Közepes méret: Pénelopé
Nagy méret: Athéné
Tangákhoz: Írisz
Éjszakai: Szeléné
Erős vérzésnél, molett hölgyek számára illetve szülés utáni (post partum) használatra: Gaia

A három alapmérethez: Afrodité, Pénelopé és Athéné három különböző vastagságot lehet választani.
Holdsarló: Gyengébb vérzés esetén, illetve tisztasági betétnek ajánljuk a legvékonyabbat
Félhold: Normál, átlagos menstruáció idején
Telihold: Erős vérzéskor a legoptimálisabb




Kezdetben kicsit kevesebb termékkel indulunk, de igyekszünk minél hamarabb valamennyi méretet és vastagságot piacra dobni.

Termékeink között szerepelnek még a speciális vízzáró réteggel rendelkező táskák is, amikben könnyedén tárolni lehet az új és használt párnácskáinkat. Egyelőre a kisméretű készült még csak el, az Office.





Természetesen ezen kívül is tervezünk még sok-sok meglepetést.

A termékeinket nemsokára megtekinthetitek webshopunkban, 
a www.emilla.me címen, addig is minden kérdésre szívesen válaszolok az: emilla.hungary@gmail.com emailcímen.

Üdvözlettel: Az Emilla csapata


.oOo. UPDATE!! .oOo.

Elkészültek a profi fotók az egyre gyarapodó termékcsaládunkról!
Íme néhány gyönyörűség!







.oOo. Update.oOo.




Találtam egy videót, amiből további információkat tudhatunk meg arról, hogy milyen érzés átváltani erre az új alternatívára.
Sok hasonló tapasztalatról is beszámol, amiket mi is tapasztaltunk, szóval mindenképpen nézzetek bele. Angol nyelvű videó, de érthetően beszél benne a lány.


No comments:

Post a Comment