Thursday 26 June 2014

Hol folt, hol nem folt, avagy a designpárnácskák tisztítása

Sokunkban felmerülhet a kérdés, hogy hogy maradnak ezek a textilbetétek foltmentesek. A foltokat egyáltalán nem nehéz eltávolítani, de aki ettől mégis tart, nos számukra is találtunk megoldást.




Hogyan fogjunk hozzá?

A legfontosabb dolog, amire oda kell figyeljünk, hogy először a használt párnácskákat mindig hideg vízben öblítsük ki. Egészen addig tartsuk a csap alatt a hideg vízben, ameddig a belőle kicsorgó víz nem lesz újra tiszta.
Ha ezek után még találunk foltot, azt már az áztatás és/vagy az azt követő mosás kitisztítja. Amennyiben biztosra szeretnénk menni és már az öblítésnél szeretnénk a foltot teljesen eltávolítani, úgy ajánljuk nektek az Emilla szappanunkat, amely teljesen természetes anyagokból tevődik össze és a vérfoltokat is rendkívül jól tisztítja anélkül, hogy a minták színét fehérítené.
A szappanunkat, akárcsak egy radírt, kényelmes hosszúkás formájúra terveztük, ezért könnyebb vele dolgozni. Vigyük fel a szappant az öblítés után a foltra és dörgöljük bele lágyan a hatóanyagot, majd öblítsünk újra hideg vízzel.
Ha nagyon makacs a folt, (ezt leginkább a kékes árnyalatú, világosabb betétkéken vettük észre) akkor ezt ismételjük meg addig amíg látunk elszíneződést, illetve finoman egy használt fogkefét is bevethetünk a felület dörzsöléséhez.




Saját tapasztalataink

A tesztelés során sokféle mosási technika fejlődött ki, sőt, volt olyan lány is, akit nem különösebben zavart, ha maradt folt a párnácskáján. Vannak ugyanis olyan mintáink, amik direkt kamuflázs-szerűen "elrejtik" a foltot, illetve a "Blackclusive" mintánk ami teljesen fekete, így a foltok már a tisztítás előtt sem látszanak.

Amennyiben mégis szeretnénk néhány jó tippet, íme az, ami nekünk biztosan bevált:

A használat után azonnal, vagy amint hazaérünk, öblítsük, nyomkodjuk ki hideg vízben a párnácskát, dörzsöljük be lágyan az Emilla szappannal, öblítsünk újra, majd ha még marad folt, ismételjük meg a szappanozást és hagyjuk 10 percig hatni a hatóanyagokat. Aztán öblítsük ki és tegyük egy nem légmentesen záró vödörbe, szennyestartóba majd a ciklusunk végén, amikor már nincs szükségünk a párnákra, áztassuk őket be. Tehetünk az áztató vízhez egy kupak ecetet is, de van, aki külön egy fél deci melegvízbe belereszel egy keveset az Emilla szappanból és ha az feloldódott, hozzáönti a hideg vízhez, amiben a betétek áznak majd.





http://emilla.hu/spd/185/Emilla-termeszetes-folttisztito-szappan---Emilla-N


A teljes áztatás kihagyható, tapasztalataink szerint enélkül is foltmentesen tisztíthatóak párnácskáink, de akinek igazán világos mintái vannak, kipróbálhatja a biztos siker érdekében. 

Ez után kézzel is ki lehet mosni, illetve mosógépben 30 fokon. Mosózsákot nem kötelező hozzá használni, a zsák használatának az előnye annyi, hogy kíméletesebben tisztíthatóak így a termékeink, illetve a mosás után, ha más szennyes ruhadarabbal, fehérneművel is összemossuk, nem keveredik el egy-egy betét a többi textil közé.
Szárítani lehet alacsonyabb hőfokon gépben is, de a legjobb a textileknek az, ha fellógatva a napon száradhatnak!







A betétkéket itt nézhetitek meg: www.emilla.me
Illetve lájkoljatok friss hírekért, nyereményjátékokért, mintákért a Facebookos oldalunkat: https://www.facebook.com/emilladesignpads


No comments:

Post a Comment