Friday 27 June 2014

Ez isteni! - A betétkék neveinek eredete

Biztos észrevettétek már, hogy minden egyes méretnek külön nevet adtam, egy istennőről neveztem el őket, egy kivétellel.
Afrodité, Pénelopé, Athéné, Szeléné és Gaia. Ezek a nevek ismerősen csenghetnek még a középiskolában töltött időkből. 
A névválasztás nem véletlen, igyekeztem egy-egy névvel kifejezni a betétkék tulajdonságát és nőies, könnyen megjegyezhető nevet adni nekük. 





Afrodité betétkéink: a legkisebb méretűek eddig, bár a közeljövőben tervezünk egy ennél kisebb 'petite' méretet is.
Sokan használják ezt a vékony, törékeny darabot tisztasági betétnek, de sok nőtől hallottam, hogy nekik ez a méret tökéletesen megfelelt menstruáció idejére is. 
Jelenleg vékony méretben érhetők el webshopunkban, de hamarosan beszerezhető lesz egy közepes vastagság is, aminek nagy előnye hogy tapintásra alig észrevehető a különbség, mégis, aki menstruációra használja ezt a kisméretet, az erősebb napokra is megoldást találhat ezekután. 


Afrodité

Afrodité, vagy Aphrodité név jelentése, a "habokból kiemelkedő", a szerelem és a szépség istennője volt a görög mitológiában. A római mitológiában a név megfelelője Vénusz volt. 
Afrodité a mitológia szerint egy eléggé bohó és szeszélyes istennő hírében állt, és több szent állata is volt. Tisztasága miatt a galamb, törékenysége és kecsessége miatt a hattyú, termékenysége miatt a nyúl az, amiket Afrodité szent állatainak hittek. 
Sandro Botticelli: Vénusz születése (részlet)



......oOo......


Pénelopé betétkéink: a normál, vagyis közepes méretünk. Ez az a méret, amit átlagosan a legtöbb hölgy szeret használni a mindennapokban. Természetesen nem vagyunk egyformák, de mégis azt vettem észre, hogy ezt a méretet kedvelik a legtöbben. Elég nagy ahhoz, hogy megfelelő biztonságot nyújtson a mindennapokban, de mégis kicsi annyira, hogy napközben észre sem vesszük, hogy hordjuk őket! 
Két vastagság érhető el jelenleg, a vékony és a vastag. Érdemes mindkettőből otthon tartani párat, így a ciklusunkhoz igazodva azt használjuk, amelyikre épp szükségünk van.


Pénelopé


Pénelopé vagy Pénelopeia az egyetlen olyan nő a felsorolt nevek között, akinek a nevét nem a görög mitológiából ismerhettük meg. Ez természetesen nem véletlen! 
Ő az egyetlen halandó, hús-vér nő az istennők között, mondhatni átlagos emberi tulajdonságokkal rendelkező, akit semmilyen isteni képességekkel nem ruházták fel. Története mégis sokunk által ismert. 
Ő volt Ithaka királynéja, Odüsszeusz felesége, Homérosz Odüsszeiájában olvashattuk a történetét. 
Pénelopé volt az asszonyi hűség megtestesítője, aki 20 éven át várta hazatérő férjét.
A hosszú idő alatt Odüsszeuszt már halottnak hitték és Pénelopét kérők ostromolták. Pénelopé a történet szerint azzal húzta az időt, hogy a kérők közül akkor választ, ha megszőtte apósa szemfedőjét – azonban amit nappal elkészített, azt éjszaka titokban mindig lebontotta.


John William Waterhouse: Pénelopé és a kérők (részlet)





......oOo......


Athéné betétkéink: a nagy méretünk. Ezt előszeretettel használják erős vérzés esetén, illetve molett hölgyek a vékony változatát tisztasági betétként, vagy akár a könnyebb napokra. 
A Pénelopé betéteknél nem sokkal hosszabb, ámde szélesebb ez a termék és emiatt nagyon nagy védelmet nyújt és hosszú időn keresztül viselhető anélkül, hogy cserélnünk kellene. 
Vékony és vastag méretben egyaránt elérhető webshopunkban!

Athéné


Athéné a mitológiában Zeusz lánya, aki teljes fegyverzetével együtt apja fejéből pattant ki. Ő a bölcsesség, az igazságos háború, a jog, az igazságosság istennője. 
Ő a Védelmező.
Zeusznak megjósolták, hogy első felesége, Métisz istennő születendő gyermeke bölcsebb és hatalmasabb lesz apjánál. A féltékeny főisten ekkor lenyelte az állapotos Métiszt, aki Zeusz gyomrában páncélt és sisakot kezdett kovácsolni a gyermekének. Zeuszt a folyamatos kalapálás miatt szörnyű fejfájás kínozta és Héphaisztosz az erő útján oldotta meg a problémát: kalapácsával ütést mért Zeusz fejére, amiből ekkor pattant ki Athéné. 
Zeusz szíve Athéné láttán meglágyult, és azóta legkedvesebb gyermekeként szerette az istennőt.  
Athéné segítő szándékú isten, az embereknek gyakran nyújtott támogatást és védelmet.


Gustav Klimt: Pallas Athene




......oOo......



Szeléné betétkénk: egy kizárólag vastag típusban forgalmazott nagyméretű termék, ami rendkívül nagy nedvszívóképességgel rendelkezik, mindemellett nagysága és formája miatt tökéletes viselet éjszakára, illetve erős vérzés esetén molett hölgyeknek is. Még azok a nők is biztonságosan alhatnak benne, akik forgolódnak álmukban, mindemellett nagyon kényelmes a viselése.

Szeléné

Szeléné a görög mitológiában az ősi holdistenség megtestestője. A Hold az éjszaka bolygója; a szépséget, a fényt jelképezi a sötét végtelenben. A Hold általában a női princípium, az odaadás, a termékenység, a természet ciklikusságának, változékonyságának jelképe.  
Szeléné nevének pontos eredete bizonytalan, de a név görög eredetű és bizonyítottan része a szelasz szó, amelynek jelentése "fény".

W. J. Neatby: Szeléné

......oOo......




Gaia betétkénk: a legnagyobb méretünk, ami a legnagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik. Ezt a típust is kizárólag vastag méretben varrjuk és elsősorban a szülés utáni (post partum) vérzés esetén ajánljuk. Továbbá tökéletesen bevethető nagyon erős vérzéskor, illetve molett hölgyek számára. Nagysága és szélessége miatt ezen a típuson dupla patent van, hogy ne mozduljon el a fehérneműben. Ennek köszönhetően egy teljesen biztonságos viselet, ami különleges formájának és puhaságának köszönhetően még nagyon kényelmes is!
 

 
Gaia

Gaia testesítette meg a földet a görög mitológiában, ő volt a földanya.  
Kezdetben csak Khaosz, a tátongó üresség létezett, belőle vált ki Erbosz, az alvilági Sötétség, és Nüx, a fekete Éjszaka. Aztán megszületett Gaia, a széles mellű Föld, a világmindenség megingathatatlan alapja, s önmagából hívta létre Uranoszt, az Eget. 
Akkor már megjelent minden élet ősforrása, a Szerelem a világban, az Ég a Föld után kívánkozott, s Gaia a százkezű Hekatonkheireket, az egyszemű Küklópszokat és a Titánokat hozta világra.

Oberon Zelli: Gaia

No comments:

Post a Comment